De miért?

Olvasgatva az újonnan bekerült jegyzőkönyveket, igazán boldoggá tett, hogy a június 27-i rendkívüli ülés 1. napirendi pontja lett a

1. A köztartozás-mentes adózói adatbázissal és a vagyonnyilatkozatokkal kapcsolatos tájékoztatás
Előterjesztő: Schirling Ishván jegyző

Melynek során a jegyző
“Elmondta, hogy a testület tagjai közül csak a polgármester és Vidéki Attila képviselő szerepel jelenleg az adatbázisban.”

Csak remélni tudom, hogy az egy héttel a testületi ülés előtt, 2019. június 19-én megjelent írásom - ami a képviselők köztartozásmentes adatbázisban való szerepeltetéséről szólt - hatására.

A rendkívüli ülés 3. pontja már biztosan a karancssag.info oldal működésével kapcsolatos:

3. A karancssag.info oldalon megjelent, a lakosságot érintő riadalomkeltés
Előterjesztő: Tóth Tihamér polgármester

Tóth Tihamér polgármester tájékoztatta a képviselö-testületet, hogy a karancssag.info internetes oldalon megjelent egy, a közvilágítás kikapcsolásával fenyegető írás, mely miatt a lakosság részéről sokan aggódva keresték meg. A riogatás természetesen alaptalan, a közvilágítási számlák időben ki vannak fizetve, a kikapcsolásra nem kerülhet sor. Mivel a lakosságban riadalmat keltett ez az álhír, így a rendőrséggel is fel lett véve a kapcsolat. Már egyeztetés is történt, mivel több büntetőjogi tényállást is érinthet ez a cselekmény. Amennyiben folytatódik a lakosság körében az ilyen jellegű félelemkeltés az önkormányzat meg fogja tenni a szükséges lépéseket. Ha ez büntetőjogi tényállást is megvalósít, akkor természetesen feljelentéssel kell élni.
A képviselö-testület tudomása szerint az oldalt T. Gábor helyi lakos üzemelteti és vélhetően ebben közreműködik ifjabb H. Zoltán is.

Az “álhír” arról szólt, hogy a közvilágítással kapcsolatos hátralék felhalmozódása miatt, az áramszolgáltató a közvilágítást 2019. július 4.-én lekapcsolja. Mivel a hátralék addigra rendezve lett, így a lekapcsolás nem történt meg.

A polgármester így fogalmazott: “A riogatás természetesen alaptalan, a közvilágítási számlák időben ki vannak fizetve, a kikapcsolásra nem kerülhet sor.”

Erre a mondatra az egy hónappal korábbi jegyzőkönyv részlettel reagálnék:

Úgy tűnik, itt tényleg hazudott valaki

A jegyzőkönyvekhez jó olvasgatást kívánok!